"Γράφοντας το μυστήριο του ανθρώπου" με τον π. Βασίλειο Θερμό

 

Το Αρχονταρίκι γονέων του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και το βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα" διοργανώνουν ομιλία και συζήτηση με τον θεολόγο-παιδοψυχίατρο π. Βασίλειο Θερμό και με θέμα "Γράφοντας το μυστήριο του ανθρώπου".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 10.45 π.μ. στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο (κάτω από το παρεκκλήσιο του αγίου Ραφαήλ).

 

Ο π. Βασίλειος Θερμός γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1957 και σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ασκεί την Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και νέων. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “άριστα”. Μετεκπαιδεύθηκε ως επισκέπτης επιστήμονας (Visiting Scholar) στα πανεπιστήμια Harvard, Boston University, Boston College, Andover Newton.

Τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι ο διάλογος Θεολογίας-Ποιμαντικής και Ψυχιατρικής-Ψυχαναλύσεως, η ψυχολογία του κληρικού και του εκκλησιαστικού οργανισμού, η ψυχολογία και ψυχοπαθολογία της θρησκευτικότητος, η εφηβεία και τα προβλήματά της.

Έχει εργασθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα κληρικών και εκκλησιαστικών στελεχών, έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και εκπομπές.

Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

’Εχει δηλώσει:

«Μια μάχη πρώτα χάνεται στις συνειδήσεις των ανθρώπων και μετά στους νόμους»

«Επειδή η Εκκλησία στην Ελλάδα μέχρι τώρα ήταν μέρος της εξουσίας, κατήντησε παθητική και ξέχασε την (ιερ)αποστολή»

«Οι πρώτοι χριστιανοί στην Γαλλία έγιναν από εμπόρους»

«Όλη η έγνοια του ποιμένα πρέπει να είναι πως θα βοηθήσει το άρρωστο πρόβατο.»

Βιβλιογραφία

Ο έρωτας του απόλυτου, Άνθρωπος μόνος και μπερδεμένος ψάχνει, Αναζητώντας το πρόσωπο, Που να βρω την ψυχή μου, Η χαρά της ζωής και τη δημιουργίας, κ.ά. 


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ