Ποιμαντική διακονία

Ένα καλό βιβλίο ανοίγει δρόμους, δείχνει ορίζοντες, ωφελεί, συναρπάζει, διδάσκει, οικοδομεί πνευματικά...
Γι’ αυτό και Έκθεση βιβλίου λειτουργεί μόνιμα πλέον στον Καθεδρικό Ναό μας, με βιβλία πνευματικού περιεχομένου και οικοδομής, πατερικά, θεολογικά, διδακτικά, κατηχητικά και ειδικά βοηθήματα για γονείς και παιδιά.

Με σύνθημα «Χαρίστε στον εαυτό σας και σ’ αυτούς που αγαπάτε ένα ΒΙΒΛΙΟ, τον πιο καλό και πιο πιστό φίλο του ανθρώπου...»,διοργανώνουμε περιοδικές Εκθέσεις βιβλίου σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου, κυρίως το άγιο Δωδεκαήμερο και τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Μια πολύ καλή ευκαιρία γνωριμίας και επικοινωνίας με το πνευματικό βιβλίο, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την οικογένεια.

εκθ Αγ ΟροςΔύο πολύ σημαντικές εκθέσεις φωτογραφίας, η μία με θέμα το Άγιον Όρος και η άλλη με θέμα τους Αγίους Τόπους, φιλοξενήσαμε στη νέα αίθουσα του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου. Πλήθος επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να δουν μοναδικές φωτογραφίες γύρω από το «περιβόλι της Παναγίας» και τους τόπους όπου βάδισε ο Κύριος. Ξεχωριστή στάθηκε η παρουσία μαθητών από τα κοντινά σχολεία, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στις  εκθέσεις και συζήτησαν με τους Ιερείς του Ναού γύρω από τα μηνύματα της ορθόδοξης παράδοσής μας στη σύγχρονη εποχή.

Οι λατρευτικές, πολιτιστικές και όλες οι πνευματικές και ποιμαντικές εκδηλώσεις μας ανακοινώνονται εγκαίρως και αναρτώνται στους πίνακες ανακοινώσεων του Ι. Ναού μας, προς ενημέρωση και συμμετοχή των ενοριτών μας.

Ενημερωτικά προγράμματα των Ι. Ακολουθιών του αγίου Δωδεκαημέρου, της Μεγ. Τεσσαρακοστής και της Μεγ. Εβδομάδος τυπώνονται και διανέμονται στους ενορίτες, προς έγκαιρη ενημέρωσή τους γύρω από τον λατρευτικό πλούτο των συγκεκριμένων εκκλησιαστικών περιόδων.

Κατά τις μεγάλες εορτές του έτους, διανέμουμε ειδικώς τυπωμένα κατάλληλα εγκόλπια, τα οποία περιλαμβάνουν την Ιερά Ακολουθία που τελείται εκείνη τη στιγμή (π.χ. του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, των εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου της Μ. Παρασκευής, του Εσπερινού της γονυκλισίας την ημέρα της Πεντηκοστής, των εγκωμίων  του Επιταφίου της Θεοτόκου το Δεκαπενταύγουστο) ώστε οι πολυπληθείς εκκλησιαζόμενοι να διαβάζουν τα της ιεράς Ακολουθίας προκειμένου να συμμετέχουν συνειδητά στα τελούμενα και να ψάλουν τους ωραίους ύμνους της Εκκλησίας μας.

Σε συνεννόηση και συνεργασία με την διοίκηση των δύο Οίκων Ευγηρίας που υπάρχουν στην ενορία μας, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, τελούμε το μυστήριο του Ι. Ευχελαίου και της Ι. Εξομολογήσεως προς στήριξη και ανακούφιση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Οποτεδήποτε μέσα στο χρόνο μας ζητηθεί ανταποκρινόμεθα αμέσως για να παράσχουμε τη θεία Κοινωνία στους γέροντες. Οι ίδιες ενέργειες γίνονται και με την διοίκηση του Θεραπευτηρίου “ΙΑΣΩ General”, το οποίο υπάρχει στην ενορία μας, προς ανακούφιση των ασθενούντων αδελφών μας.

Ιδιαίτερη ποιμαντική μέριμνα λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση του Κοιμητηρίου Χολαργού. Σε καθημερινή βάση, και σύμφωνα με το καταρτισμένο πρόγραμμα, οι επιθυμούντες Ιερείς του Ναού μας και οι επιθυμούντες Ιερείς των γειτονικών Ι. Ναών του Δήμου Χολαργού -δηλ. της Αγίας Τριάδος και του Τιμίου Σταυρού-, πρωί και απόγευμα, όλη την εβδομάδα, βρίσκονται στο Κοιμητήριο για να ψάλουν το επιμνημόσυνο Τρισάγιο, να συμπαρασταθούν, να παρηγορήσουν και να οικοδομήσουν πνευματικά τους πενθούντες αδελφούς..
Επίσης τελείται η θεία Λειτουργία (όταν πρόκειται να ψαλεί Μνημόσυνο) στον νεόδμητο Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών  του Κομητηρίου Χολαργού και  διανέμεται, κατά περίσταση, το κατάλληλο διαφωτιστικό και πνευματικό φυλλάδιο «Eκ του θανάτου εις την ζωήν»  ή το φυλλάδιο «Μια προσέγγιση στα πέραν του τάφου», από τις εκδόσεις της «Αποστολικής Διακονίας», προς ενημέρωση και στήριξη των πενθούντων αδελφών μας.

Συγκεκριμένα, ο Ιερέας ευρίσκεται στο Κοιμητήριο τις εξής ημέρες και ώρες: 

 

  ΠΡΩΙ (9 - 11 π. μ.)

  ΑΠΟΓΕΥΜΑ (4 - 5  μ. μ.)

  Δευτέρα   ---------------   π. Ιωάννης
  Τρίτη   π. Ιωάννης   π.  Κωνσταντίνος
  Τετάρτη   π. Γεώργιος   π.  Γεώργιος
  Πέμπτη   π. Συμεών   π.  Βασίλειος
  Παρασκευή   π.  Ιωάννης   π.  Πέτρος
  Σάββατο   Ο  εφημέριος Ιερεύς
  (9.30 π.μ. - 12.30 μ.μ.)
 
  Κυριακή   Ο  εφημέριος Ιερεύς
  (10.30 π.μ - 12.30 μ.μ.)
 

 

Για έκτακτες περιπτώσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους   Ιερείς :

  • Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού (τηλ. 210.6511821),
  • Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Χολαργού (τηλ. 210.6513792),
  • Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Χολαργού (τηλ. 210.6515952).

Εκτύπωση   Email