Ενοριακό φιλόπτωχο

Ποιμαντικές – Φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Ε.Φ.Τ. εν όψει των εορτών του Πάσχα 2023

Anthrwpia

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, η ενορία μας, στο μέτρο του δυνατού, θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας, στους οποίους συμπαραστέκεται όλο το χρόνο, με τις ακόλουθες δραστηριότητες:

 1. Την «Βουβή» εβδομάδα θα προσφερθούν Πασχαλινά δέματα σε όλες τις φοιτήτριες που φιλοξενούνται στο Σήμαντρο, πριν την αναχώρησή τους για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
 2. Την Κυριακή των Βαΐων θα διενεργηθεί η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2023, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» από 9:00π.μ. έως 13:00.
 3. Την Μ. Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής στην οδό Ηπείρου όπου, μαζί με τις ευχές μας για «Καλό Πάσχα» στους γέροντες που φιλοξενούνται εκεί, θα προσφερθούν τρόφιμα πρώτης ανάγκης, οικονομική βοήθεια και Πασχαλινά δώρα.
 4. Την Μ. Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα Metropolitan όπου, θα δοθεί δυνατότητα Εξομολόγησης και Θείας Κοινωνίας στους ασθενείς αδελφούς μας και, μαζί με τις ευχές μας για καλές γιορτές και περαστικά, θα προσφερθούν πασχαλινά αυγά και μια εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας.
 5. Την Μ. Τετάρτη ώρα 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκ νέου επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα Metropolitan όπου, θα τελεσθεί το ιερό μυστήριο του Ευχελαίου.
 6. Την Μ. Πέμπτη, στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ναού μας επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 59Α:

α) Θα προσφερθούν 85 δέματα αγάπης, με τρόφιμα πρώτης ανάγκης και 85 εορταστικά δέματα αγάπης που το καθένα θα περιέχει πασχαλινά εδέσματα

β) Θα δοθούν τα τακτικά και τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα του μήνα, μαζί με πασχαλινά εδέσματα.

γ) Θα δοθούν τα 17 φοιτητικά - μαθητικά δέματα αγάπης με τα αναστάσιμα δώρα και με το βιβλίο του π. Βασιλείου Θερμού «Άνθρωπος μόνος και μπερδεμένος ψάχνει» και μαζί τα τακτικά (μηνιαία) οικονομικά βοηθήματά τους.

δ) Θα διανεμηθούν με εθελοντές στα σπίτια όσων αδελφών μας αδυνατούν να προσέλθουν στο Κέντρο Αγάπης (λόγω κινητικών προβλημάτων ή ασθενείας) τα πασχαλινά τρόφιμα.

Επίσης:

 • Την Μ. Πέμπτη και ώρες 10:00 έως 16:00, το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ναού μας, θα είναι ανοικτό για να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους προσερχομένους αδελφούς μας, με τρόφιμα πρώτης ανάγκης και πασχαλινά είδη.
 • Το Μ. Σάββατο και ώρες 11:00 έως 13:00, το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ναού μας θα είναι ανοικτό για να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια με τρόφιμα πρώτης ανάγκης και πασχαλινά είδη σε όλους τους προσερχομένους αδελφούς μας.

Θερμή παράκληση προς κάθε ενορίτη μας:

 • Εάν γνωρίζετε κάποιον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, ενημερώστε μας. Το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης θα είναι ανοικτό την Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο (βλ. παραπάνω) για κάθε προσερχόμενο εμπερίστατο αδελφό μας.
 • Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνδράμει στο Πασχαλινό Τραπέζι των συνανθρώπων μας, είτε με προσφορά τροφίμων, είτε με κάποια δωρεά στο κυτίο του Φιλοπτώχου ή ακόμα σε επικοινωνία με τον π. Ιωάννη.

Τα μέλη του Δ.Σ του Ε.Φ.Τ. του Ιερού Ναού μας, σας απευθύνουν τις θερμότερες ευχές για καλή Σταυροαναστάσιμη πορεία, με υγεία και κάθε ευλογία της προστάτιδας και εφόρου της πόλης μας, της Κυράς του Χολαργού, της Παναγιάς μας της Φανερωμένης.

Καλό και Ευλογημένο Πάσχα!

Δραστηριότητες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου κατά τη Μ. Εβδομάδα [2022]

Anthrwpia

Αγαπητοί αδελφοί μας,

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος η ενορία μας, στο μέτρο του δυνατού, θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας, στους οποίους συμπαραστέκεται όλο το χρόνο, και με τις εξής έκτακτες  δραστηριότητες:

Μεγάλη Δευτέρα:      Επίσκεψη δύο μελών του Δ.Σ. στο γηροκομείο της ενορίας Αγίας Παρασκευής Αττικής, στην οδό Ηπείρου, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Μεγάλη Πέμπτη:       Διανομή από το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ε.Φ.Τ., επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 59Α, δεμάτων αγάπης που θα περιλαμβάνουν τρόφιμα πρώτης ανάγκης και εορταστικά δώρα προς όλους τους βοηθουμένους.

Ώρες διανομής: από 10:00 έως 13.00.

Θερμή παράκληση προς κάθε ενορίτη μας:

 • Εάν γνωρίζετε κάποιον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, ενημερώστε μας. Το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης θα είναι ανοικτό την Μ. Πέμπτη για κάθε προσερχόμενο εμπερίστατο αδελφό μας.
 • Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνδράμει στο Πασχαλινό Τραπέζι των συνανθρώπων μας, είτε με προσφορά τροφίμων, είτε με κάποια δωρεά στο κυτίο του Φιλοπτώχου ή ακόμα σε επικοινωνία με τον π. Ιωάννη.

Τα μέλη του Δ.Σ του Ε.Φ.Τ. του Ιερού Ναού μας, σας απευθύνουν τις θερμότερες ευχές για καλή Σταυροαναστάσιμη πορεία, με υγεία και κάθε ευλογία της προστάτιδας και εφόρου της πόλης μας, της Κυράς του Χολαργού, της Παναγιάς μας της Φανερωμένης.

Καλή Ανάσταση!

Η υποκρισία των Φαρισαίων και η κατ’ επάγγελμα επαιτεία, ομιλία του πρωτοπ. Ιωάννη Καλογερόπουλου (Δεκ. 2017)

Επίσκεψη σε αστέγους - διανομή ειδών πρώτης ανάγκης

astegoiΕπίσκεψη σε αστέγους (Τρίτη 2 Μάϊου 2017 ώρα 9.30 μ.μ.)

 

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και στην τακτική κάθε Τρίτη βράδυ επίσκεψη και αναζήτησή τους στους δρόμους της Αθήνας, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο απέναντι στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Δεν μπορεί να στρέψει το βλέμμα αλλού, λες και το πρόβλημα, αφού δεν αφορά εμάς τους ίδιους, αφού δεν αφορά την ενορία μας, δεν υπάρχει…

Για το λόγο αυτό, προγραμμάτισε επίσκεψη σε αστέγους της Αθήνας στις 2 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 9.30 μ.μ.

Κλιμάκιο της ενορίας μας με νέους, θα προσφέρει ενδύματα, κουβέρτες, νερό, γλυκά, κρουασάν, χυμούς , είδη υγιεινής κ.ά. στους εμπερίστατους αδελφούς μας, ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης στις δύσκολες συνθήκες της καθημερινής επιβίωσής τους.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Publish modules to the "offcanvs" position.