Δραστηριότητες του Ενοριακού Κέντρου Αγάπης κατά τη Μεγ. Εβδομάδα

Ποιμαντικές – φιλανθρωπικές δραστηριότητες της ενορίας μας εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Τη Μεγ. Τρίτη  θα επισκεφθούμε το  γηροκομείο της ενορίας Αγίας Παρασκευής, στην οδό Ηπείρου, και θα προσφέρουμε τρόφιμα πρώτης ανάγκης,  οικονομική βοήθεια και πασχαλινά προσωπικά δώρα.

Τη Μεγ. Τετάρτη,  στις 9 π.μ., θα τελέσουμε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Αμερικάνικο Οίκο Ευγηρίας, στην οδό Περικλέους,  εντός της ενορίας μας, όπου  θα εξομολογήσουμε και  θα κοινωνήσουμε τους  κατακοίτους γέροντες, προσφέροντας πασχαλινά αυγά και  μια εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, ευχόμενοι   καλές γιορτές και περαστικά.

Τη Μεγ. Τετάρτη στις 12 μ. θα τελέσουμε το Μυστήριο του Ευχελαίου για το προσωπικό και τους ασθενείς αδελφούς μας στο νοσηλευτικό Ίδρυμα της  ενορίας μας ΙΑΣΩ, στην οδό Μεσογείων.

Τη Μεγ. Πέμπτη το πρωί θα  εξομολογήσουμε  και θα κοινωνήσουμε τους ασθενείς αδελφούς μας στο νοσηλευτικό Ίδρυμα  ΙΑΣΩ, στην οδό Μεσογείων.

Τη Μεγ. Πέμπτη, στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ναού μας, επί της οδού Βουτσινά 92, θα προσφέρουμε :
1) 65 δέματα αγάπης με τρόφιμα πρώτης ανάγκης, αλλά και  δύο κιλά αρνί στον καθένα, δύο κιλά πατάτες, ένα κιλό φέτα, ένα τσουρέκι, μια λαμπάδα χειροποίητη από τις κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και έξι κόκκινα αυγά.  
2)   θα δοθούν τα τακτικά και τα έκτακτα  οικονομικά βοηθήματα του μήνα.
3)  θα δοθούν  τα 9 φοιτητικά - μαθητικά  δέματα αγάπης με  τα  αναστάσιμα δώρα και με το βιβλίο του π. Βασιλείου Θερμού  «Ταραγμένη Άνοιξη» καθώς και τα τακτικά οικονομικά βοηθήματά τους. 
4) Το Κέντρο Αγάπης της ενορίας μας  θα είναι ανοικτό από τις 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ.  της Μεγ. Πέμπτης για  να  προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους προσερχομένους αδελφούς μας, με τρόφιμα  πρώτης ανάγκης και πασχαλινά είδη.
5) θα μεταφέρει τα τρόφιμα, με εθελοντές, στα σπίτια τους σε όσους αδελφούς μας αδυνατούν να έλθουν  στο Κέντρο Αγάπης, λόγω κινητικών προβλημάτων.

Το Μεγ. Σάββατο  στις 9.00 π.μ. θα επισκεφθούμε τον Οίκο ευγηρίας της ενορίας μας «Φιλίπειον», στην οδό Αγαμέμνονος, όπου θα εξομολογήσουμε και θα κοινωνήσουμε τους γέροντες του Ιδρύματος, προσφέροντάς τους πασχαλινά αυγά και  μια εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, ευχόμενοι   καλές γιορτές και περαστικά.