Κοντά στον άνθρωπο της εποχής μας...

Κοντά στον άνθρωπο της εποχής μας...
Ένας απολογισμός του ενοριακού έργου αγάπης και κοινωνικής συναντίληψης

 

 

 

ΠασχαΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΟΥ

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, επιθυμεί να σε ενημερώσει υπεύθυνα για το φιλανθρωπικό έργο το οποίο με την χάρη του Θεού όλοι μαζί (εσείς και εμείς)έχουμε επιτελέσει στην ενορία μας. με έκτακτες  και τακτικές  εκδηλώσεις της ενοριακής  μας αγάπης. Και  αυτές είναι:

Έκτακτες εκδηλώσεις αγάπης
Τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς :
Προσφέραμε έτοιμο φαγητό σε 100 αδελφούς μας.  
Προσφέραμε τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε 75 αδελφούς μας.
Προσφέραμε  έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε 32 εμπερίστατους αδελφούς μας συνολικού ποσού 3.200 ευρώ .
Ετοιμάσαμε το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης επί της οδού Βουτσινά 92 και αφού  κάναμε τα εγκαίνια,  αρχίσαμε την λειτουργία του προσφέροντας καθημερινά οικονομικά βοηθήματα, τρόφιμα, ενδύματα, υποδήματα, αλλά και κάθε άλλη δυνατή βοήθεια στους  εμπερίστατους αδελφούς μας.
Το κέντρο αγάπης είναι καθημερινά ανοικτό, από 10.00 π.μ. έως 12 μ. και δέχεται ρούχα καθαρά,  και κάθε προσφορά κατάλληλη για τους πονεμένους αδελφούς μας.
Τις μέρες του Πάσχα :
Τη Μεγάλη Τρίτη  τελέσαμε το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στον «Αμερικάνικο Οίκο ευγηρίας»,  στην οδό Περικλέους στο Χολαργό,  όπου εξομολογήσαμε και  κοινωνήσαμε τους  κατακοίτους γέροντες, ευχόμενοι περαστικά, στους οποίους προσφέραμε προσωπικά πασχαλινά δώρα.
Τη  Μεγάλη Τετάρτη  επισκεφτήκαμε το Ορφανοτροφείο θηλέων «Χριστοδούλειο Ίδρυμα» και  προσφέραμε οικονομική βοήθεια και πασχαλινά προσωπικά δώρα στα 33 ορφανά κορίτσια του Οικοτροφείου.
Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί   εξομολογήσαμε  και κοινωνήσαμε τους ασθενείς αδελφούς μας στο Νοσηλευτικό ίδρυμα  «ΙΑΣΩ», στην οδό Μεσογείων.
Τη Μεγάλη Πέμπτη  προσφέραμε στο Κέντρο Ενοριακής αγάπης του Ναού μας επί της οδού Βουτσινά 92,   65  δέματα αγάπης με τρόφιμα,(διάφορα ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, καφέ, ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, χυμούς, και αναστάσιμα είδη όπως  τσουρέκι, κόκκινα αυγά, λαμπάδα αναστάσιμη ρουχισμοςκ.α) και οικονομικά βοηθήματα ύψους 2.150 ευρώ για τις γιορτές του  Πάσχα. Επίσης  9 φοιτητικά δέματα αγάπης με αναστάσιμα είδη,  και με  το βιβλίο του π. Συμεών «Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή» και οικονομικά βοηθήματα  ύψους 900 ευρώ.
Το Kέντρο Αγάπης της ενορίας μας ήταν  ανοικτό το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και  προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους προσερχομένους ενδεείς αδελφούς μας, όπως  τρόφιμα και πασχαλινά είδη.
Το Μέγα Σάββατο το μεσημέρι  επισκεφτήκαμε το   Νοσηλευτικό Ίδρυμα της ενορίας μας «ΙΑΣΩ ΤΖΕΝΕΡΑΛ» στην οδό Μεσογείων, όπου  ευχηθήκαμε περαστικά στους ασθενείς αδελφούς μας και  προσφέραμε συμβολικά αναστάσιμα δώρα και μια εικόνα της προστάτιδός μας Αγίας Φιλοθέης.
Το Μέγα Σάββατο επισκεφτήκαμε επίσης τον οίκο ευγηρίας της ενορίας μας «Φιλίππειον» στην οδό Αγαμέμνονος, όπου  εξομολογήσαμε και κοινωνήσαμε τους γέροντες του ιδρύματος, προσφέροντάς τους αναστάσιμα δώρα.
Κατά τον μήνα Ιούνιο επισκεφτήκαμε το γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής στην οδό Ηπείρου, όπου  προσφέραμε τρόφιμα και  οικονομική βοήθεια, στην μνήμη του εκλεκτού  συνεφημερίου μας μακαριστού π. Νεκταρίου.

αποστοληΤακτικές εκδηλώσεις αγάπης
Κάθε μήνα :
Στις 15 κάθε μηνός προσφέρουμε οικονομικά βοηθήματα των 60 ή 100 ευρώ σε 28 συνολικά πρόσωπα  και σε 7 μαθητές & Φοιτητές.
Την 15η κάθε μήνα  προσφέρουμε  τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε  30 συνανθρώπους μας.
Την 30η κάθε  μήνα προσφέρουμε  τρόφιμα πρώτης ανάγκης σε 27 συνανθρώπους μας .
Κάθε ημέρα δεχόμαστε και προσφέρουμε  ρούχα καθαρά  και  τρόφιμα σε ενδεείς   συνανθρώπους μας.
Καθημερινά εξετάζουμε έκτακτες περιπτώσεις που παρουσιάζονται και επεμβαίνουμε μετά τον έλεγχο των στοιχείων  τους  όπως λ.χ.:
Το μήνα Σεπτέμβριο
Αγοράσαμε τα σχολικά είδη σε 13 μαθητές της ενορίας μας.
Αγοράσαμε  όλα τα βιβλία των αγγλικών για την νέα χρονιά σε 3 μαθητές της ενορίας μας.
Βοηθάμε μια φοιτήτριά μας να ολοκληρώσει τις σπουδές της.
Στείλαμε  μια ευλογία σε ένα φαντάρο της ενορίας μας.
Εξοφλήσαμε  έντεκα  λογαριασμούς  ενοριτών μας.
Εξοφλήσαμε δύο ενοίκια ενοριτών μας.
Ετοιμαζόμαστε  ακόμα για μια νέα προσφορά με  50  κιβώτια καθαρού ρουχισμού για να τα προσφέρουμε σε διάφορα κοινωφελή ιδρύματα.
Συνολικά έχουμε  (όλοι μαζί) προσφέρει από την αρχή του έτους σε χρήματα: 56.398,65 ευρώ,
Τρόφιμα σε  236 συνανθρώπους μας,
Ενδύματα και υποδήματα σε 164  συνανθρώπους μας.
Και 61 κιβώτια με διαλεγμένο  ρουχισμό  στα κοινωφελή ιδρύματα :Θεόφιλος, Ταβιθά, τα παιδιά του δρόμου κ.α.

αιμοδοσιαΕθελοντική Αιμοδοσία  
72 συνάνθρωποί μας  και μεταξύ αυτών 12 νέοι αιμοδότες, προσήλθαν στην πρόσκληση της ενορίας μας  στις 10-4-2011 για εθελοντική αιμοδοσία  και  τελικά συγκεντρώσαμε 53 φιάλες  για ενοριακή χρήση
Από το 2000 που άρχισε αυτή η προσπάθεια συλλογής αίματος στην ενορία μας έχουν συγκεντρωθεί συνολικά  880 φιάλες αίματος και έχουν προσφερθεί σε αιμοδότες και ενορίτες   οι 563.  Η επόμενη αιμοδοσία έχει προγραμματιστεί για τις  2 Οκτωβρίου,  ημέρα Κυριακή από τις ώρες 9,00π.μ.έως 13,00 μ.μ.

Αγαπητοί μας ενορίτες,
Γνωρίζουμε  και εμείς πολύ  καλά,  ότι οι άνθρωποι δίπλα μας, ειδικά στις ανήσυχες ημέρες που ζούμε  δυσκολεύονται πολύ, η απελπισία  είναι ζωγραφισμένη καθημερινά στα πρόσωπά τους και κατακυριεύει την καρδιά τους. Το γνωρίζουμε γιατί πρώτος σταθμός τους στην αναζήτηση  της ελπίδας τους είναι ο Ναός της περιοχής τους, η ενορία τους. Στόχος και αγώνας  της ενορίας μας, αλλά και του Φιλόπτωχου Ταμείου της είναι να αγκαλιάσει όλη την τοπική κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε με τρόπο μεθοδικό τα προβλήματα που  δημιουργεί η παρούσα ποικιλόμορφη  κρίση. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε περισσότερο το προνοιακὸ έργο, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει κάθε μέρα  τι θα μαγειρέψει ή έστω  να μην έχει ένα πιάτο φαγητό. Γνωρίζουν οι ευλαβείς αδελφοί μας Χολαργιώτες ότι, στο σημείο αυτό η  τοπική τους  Εκκλησία επιτελεί σημαντικό  έργο. Το γνωρίζουν  γιατί πολλοί αυτή την προσπάθεια της ενορίας μας την στηρίζουν   εθελοντικά, αλλά  και την ενισχύουν οικονομικά. Θέλουμε όμως και πρέπει, αλλά και μπορούμε  να κάνουμε  όλοι μαζί κάτι   παραπάνω. Για αυτό ζητούμε και την δική σου βοήθεια  και σε αυτές τις δύσκολες  ημέρες!

 

κοινωνικο παντοπωλειο