Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού και φιλανθρωπικού συλλόγου “ΣΗΜΑΝΤΡΟ”, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του 2014 του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους, οι εθελόντριες κυρίες που συγκρότησαν το απερχόμενο Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και την Εθελοντική Αιμοδοσία, οι κυρίες που πραγματοποίησαν τον Έρανο της Αγάπης, οι κυρίες που καθημερινά ετοιμάζουν το φαγητό που προσφέρεται από το Ενοριακό συσσίτιο και λοιποί εθελοντές της ενορίας μας που υποστηρίζουν έμπρακτα το φιλανθρωπικό της έργο. Σε όλους απονεμήθηκαν ευχαριστήριες επιστολές και έπαινος, μαζί με το βιβλίο του Επισκόπου Σουρόζ Αντωνίου «Θέλει τόλμη η προσευχή», για ευλογία και πνευματική οικοδομή.

Προλόγισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και υπεύθυνος του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας μας Πρωτ. π. Ιωάννης Καλογερόπουλος, με σύντομη αναφορά στο έργο που επιτελέστηκε τη χρονιά που πέρασε και επακολούθησε ομιλία του προϊσταμένου του Ιερού Ναού μας Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσάνου, ο οποίος ευλόγησε, έκοψε και μοίρασε την Αγιοβασιλόπιτα.

Σύντομο χαιρετισμό και την έκκληση να γίνουμε όλοι μας «πομποί αγάπης», απηύθυνε ο Αρχιερατικός Επίτροπος·της Κ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (Περιοχή Χολαργού – Αγ. Παρασκευής) Πρωτ. π. Νικόλαος Σιάτος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με ελληνική λαϊκή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και χορό.

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση