Ανακύκλωση

Μην το πετάς, χάρισέ το!

clothesΠού μπορείτε να προσφέρετε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και κάθε λογής αντικείμενα που δεν χρειάζεστε
 
Έχετε σκεφτεί πόσα «άχρηστα» αντικείμενα, θαμμένα και σκονισμένα στις ντουλάπες και τα συρτάρια, θα μπορούσαν να δώσουν χαρά ή να φανούν χρήσιμα σε άλλους συνανθρώπους μας; Δεν είναι προτιμότερο να χαρίζουμε τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε παρά να τα πετάμε στα σκουπίδια και να γεμίζουμε τις χωματερές;
Αξιόλογες οργανώσεις βοήθειας προς ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, παιδιά ή άστεγουςπολλαπλασιάζονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και χρειάζονται μία σειρά από αντικείμενα που σε πολλούς φαίνονται «περιττά».  Αντικείμενα που περισσεύουν, που «δε χωράνε» και δεν μας εξυπηρετούν πια και καταλήγουν άδοξα και αμήχανα στα σκουπίδια, δίπλα σε κάποιον κάδο της γειτονιάς.
Αν έχετε αντικείμενα και ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και νιώθετε ότι γεμίζουν το σπίτι σας, μπορείτε να χαρίσετε ό,τι δεν χρειάζεστε σε κάποιον φιλανθρωπικό φορέα ή άλλο ίδρυμα, ώστε να αποκτήσουν έναν νέο σκοπό ύπαρξης.  Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι εναλλακτική λύση, είναι στάση ζωής, είναι ανακύκλωση, είναι κοινωνική δράση είναι κίνημα.
Πού όμως πρέπει να απευθυνθούμε για να χαρίσουμε τα πράγματα που δεν θέλουμε και πού καταλήγουν αυτά;

Ανακύκλωση αγάπης και προσφοράς

anakiklosiΠλήθος αντικειμένων που πλέον δεν χρησιμοποιούμε, αντί να τα πετάξουμε στα σκουπίδια, μπορούμε να τα παραδώσουμε σ' ένα φορέα Ανακύκλωσης και, μετά από κατάλληλη επεξεργασία να μπορέσουν, είτε να καλύψουν αυτά τα ίδια τις ανάγκες ενδεών αδελφών μας, είτε να πωληθούν ως μεταχειρισμένα και με τα έσοδα από την πώλησή τους να καλυφθεί σωρεία αναγκών των χειμαζόμενων συνανθρώπων μας.
Ο Ιερός Ναός μας, συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή και συγκεντρώνει ανακυκλώσιμα αντικείμενα καθημερινά (πλην Κυριακών και αργιών), ώρες 11:00 - 13:00, στους χώρους του «Σημάντρου» (Ελ. Βενιζέλου 59 Α, Χολαργός).
Οι σημαντικότεροι από τους φορείς (Οργανισμοί και Ομάδες Εθελοντών) που εξειδικεύονται στο έργο της Ανακύκλωσης αγάπης και προσφοράς και τα αντικείμενα που παραλαμβάνουν για ανακύκλωση, έχουν ως εξής:

Ανακύκλωση από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μηχανές περισυλλογής υλικών για ανακύκλωση στο κέντρο της Αθήνας

Κάδος με ξεχωριστές σακούλες στο αεροδρόμιο των Αθηνών

Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στην μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στην διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά.

Ανακύκλωση - Χρήσιμες συνδέσεις

Η εναλλακτική διαχείριση και η προώθηση της ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων μας. Οι βασικοί φορείς που συμβάλλουν προς την κατεύθυνση είναι το αρμόδιο Υπουργείο και τα εγκεκριμένα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών.

Ως εκ τούτου, οι χρήσιμες συνδέσεις είναι οι ακόλουθες:

142 συνολικά δέματα ρουχισμού σε συνανθρώπους μας

μεταφορα ρουχων32 δέματα ρουχισμού σε συνανθρώπους μας – 110 κούτες ρουχισμού στο Φιλανθρωπικό κατάστημα  «Ταβιθά» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που ενδύει φτωχούς και αστέγους στην Αθήνα. 

Δελτίο τύπου  από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Φανερωμένης Χολαργού 

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού σήμερα  4  του μηνός Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 9.00 π.μ., ανέλαβε την προσπάθεια να προωθήσει  τα κατόπιν διαλογής καθαρά ενδύματα και υποδήματα σε κοινωφελείς οργανισμούς και συλλόγους της Αττικής.
Ήδη  είχε  συγκεντρωθεί από τις αρχές  Ιουνίου -όταν και προωθήσαμε  τα 85 κιβώτια ρουχισμού,  ικανό αριθμό ενδυμάτων και υποδημάτων  ανδρικών, γυναικείων,  παιδικών, χειμερινών και θερινών, επίσης σε οργανισμούς και συλλόγους της Αττικής.
Αφού έγινε η  πολύ δύσκολη αλλά  απαραίτητη διαλογή  (διότι αρκετά ενδύματα, ήταν βρώμικα, σκισμένα, κλπ)  προσφέραμε από το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης  32 δέματα έως σήμερα  σε  ενδεείς συνανθρώπους μας.

139 κούτες με ρούχα

139 κούτες με ρούχα, υποδήματα και παιχνίδια σε ενδεείς αδελφούς μας από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο 

Δελτίο τύπου  από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Φανερωμένης Χολαργού 

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού , σήμερα 21 Οκτωβρίου, μνήμη του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.π.μ. ανέλαβε την προσπάθεια να προωθήσει  τα κατόπιν διαλογής καθαρά ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια κ.ά.  σε κοινωφελείς οργανισμούς – συλλόγους.
Ήδη  -από τις 18  Ιουλίου  που προωθήσαμε  65 ακόμη κιβώτια ρουχισμού- είχε  συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ενδυμάτων και υποδημάτων, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών, χειμερινών και θερινών, καθώς και ικανός αριθμός παιχνιδιών.
Αφού έγινε η  πολύ δύσκολη αλλά  απαραίτητη διαλογή (διότι αρκετά ενδύματα κρίθηκαν ακατάλληλα να δοθούν ακόμα και σε φτωχούς  συνανθρώπους μας, ήταν βρώμικα, σκισμένα κλπ..) δόθηκαν  από το Ιούλιο έως σήμερα  139 δέματα σε  ενδεείς συνανθρώπους μας - ενορίτες μας και μη. 

Publish modules to the "offcanvs" position.