Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

Perasma 20211129 01

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης, μιλά τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στη διαδικτυακή εκπομπή «Πέρασμα», για την ιστορία και την προσφορά του πολύ σημαντικού αυτού Μοναστηριού στην πνευματική και ιστορική πορεία του Ελληνισμού.

Έχοντας μια μεγάλη εμπειρία στα θέματα ποιμαντικής γάμου και οικογένειας, αναφέρεται ακόμα στις σύγχρονες προκλήσεις, την κρίση αλλά και τις δυνατότητες της σημερινής οικογένειας, που καλείται να διατηρήσει τον πρωταρχικό της ρόλο στην ανάπτυξη του ανθρώπου και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας όχι μόνο των παιδιών αλλά και των γονέων.

Παρακολουθήστε την εκπομπή στο κανάλι Ιδρύματος Νεότητας & Οικογένειας στο Youtube

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

«Ο Σταυρός του Χριστού» είναι η διδασκαλία του Χριστού. Μάταιος και άκαρπος είναι «ο σταυρός του κάθε ανθρώπου» - όσο βαρύς και αν είναι - εάν δεν μεταμορφωθεί σε «Σταυρό του Χριστού» με το ν᾽ ακολουθούμε τον Χριστό. «Ο σταυρός του κάθε ανθρώπου», για τον μαθητή του Χριστού γίνεται «Σταυρός του Χριστού», γιατί ο μαθητής του Χριστού είναι στερρά πεπεισμένος, ότι πάνω απ᾽ αυτόν (τον μαθητή) αγρυπνάει ακοίμητος ο Χριστός.

Ο σταυρός είναι και παραμένει βαρύς και καταθλιπτικός, ενόσω παραμένει ο σταυρός μας. Όταν όμως μεταμορφωθεί σε Σταυρό του Χριστού, τότε γίνεται ασυνήθιστα ελαφρός. «Ο ζυγός μου», είπε ο Κύριος, «χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστιν» (Ματθ. ια' 30). Ο μαθητής του Χριστού λαμβάνει τον σταυρό στους ώμους του, όταν παραδέχεται πως είναι άξιος των θλίψεων που η Πρόνοια του Θεού του καταπέμπει.

Άγ. Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ