Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

139 κούτες με ρούχα, υποδήματα και παιχνίδια σε ενδεείς αδελφούς μας από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο 

Δελτίο τύπου  από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Φανερωμένης Χολαργού 

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού , σήμερα 21 Οκτωβρίου, μνήμη του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.π.μ. ανέλαβε την προσπάθεια να προωθήσει  τα κατόπιν διαλογής καθαρά ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια κ.ά.  σε κοινωφελείς οργανισμούς – συλλόγους.
Ήδη  -από τις 18  Ιουλίου  που προωθήσαμε  65 ακόμη κιβώτια ρουχισμού- είχε  συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ενδυμάτων και υποδημάτων, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών, χειμερινών και θερινών, καθώς και ικανός αριθμός παιχνιδιών.
Αφού έγινε η  πολύ δύσκολη αλλά  απαραίτητη διαλογή (διότι αρκετά ενδύματα κρίθηκαν ακατάλληλα να δοθούν ακόμα και σε φτωχούς  συνανθρώπους μας, ήταν βρώμικα, σκισμένα κλπ..) δόθηκαν  από το Ιούλιο έως σήμερα  139 δέματα σε  ενδεείς συνανθρώπους μας - ενορίτες μας και μη. 

Για το αρκετό περίσσευμα σε ρούχα, υποδήματα κ.λ.π.  η «Επιτροπή  του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου για τη συλλογή και  διανομή  των ενδυμάτων και υποδημάτων» απεφάσισε να τα προσφέρει στο Φιλανθρωπικό κατάστημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που ενδύει φτωχούς και αστέγους «Ταβιθά», το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ακομινάτων στην  Αθήνα. 
Οι  προσφερόμενες  σήμερα 85  κούτες μεταφέρθηκαν από τα μέλη του Ε.Φ.Τ  με  μισθωμένο όχημα, παρουσία του Προέδρου του Ε.Φ.Τ. Πρωτοπρ. π.  Ιωάννη Καλογερόπουλου και του Δ.Σ. του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου,  στο εν λόγω φιλανθρωπικό κατάστημα  για να προωθηθούν δωρεάν  σε φτωχούς και αστέγους συνανθρώπους μας. 
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους ενορίτες μας, που προσέφεραν  τα σε καλή κατάσταση  ενδύματα, υποδήματα  και παιχνίδια, που προσφέραμε σε 139 ενδεείς  ενορίτες αδελφούς μας, αλλά και το αρκετό περίσσευμα στο ανωτέρω κοινωφελές Ίδρυμα «Ταβιθά».  
Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης του Ιερού Ναού μας, που είναι επί της οδού Βουτσινά 92 στο Χολαργό,  είναι ανοικτό καθημερινά από 10 π.μ. έως 12 μ.  -εκτός Κυριακής-, δέχεται και προσφέρει ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια και τρόφιμα, ενώ εξετάζει όλες  τις έκτακτες περιπτώσεις που παρουσιάζονται και αντιμετωπίζει σύμφωνα με τις οδηγίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα.

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

«Ο Σταυρός του Χριστού» είναι η διδασκαλία του Χριστού. Μάταιος και άκαρπος είναι «ο σταυρός του κάθε ανθρώπου» - όσο βαρύς και αν είναι - εάν δεν μεταμορφωθεί σε «Σταυρό του Χριστού» με το ν᾽ ακολουθούμε τον Χριστό. «Ο σταυρός του κάθε ανθρώπου», για τον μαθητή του Χριστού γίνεται «Σταυρός του Χριστού», γιατί ο μαθητής του Χριστού είναι στερρά πεπεισμένος, ότι πάνω απ᾽ αυτόν (τον μαθητή) αγρυπνάει ακοίμητος ο Χριστός.

Ο σταυρός είναι και παραμένει βαρύς και καταθλιπτικός, ενόσω παραμένει ο σταυρός μας. Όταν όμως μεταμορφωθεί σε Σταυρό του Χριστού, τότε γίνεται ασυνήθιστα ελαφρός. «Ο ζυγός μου», είπε ο Κύριος, «χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστιν» (Ματθ. ια' 30). Ο μαθητής του Χριστού λαμβάνει τον σταυρό στους ώμους του, όταν παραδέχεται πως είναι άξιος των θλίψεων που η Πρόνοια του Θεού του καταπέμπει.

Άγ. Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ