Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

Omilia KyriakiZLouka 2022

"Η ευλογημένη χρήση του κόσμου και των πραγμάτων μέσα στην Εκκλησία"

Το "ιδιαίτερο" γεγονός της θεραπείας της αιμορροούσης γυναικός δια της αφής της άκρης του ιματίου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, έτσι όπως περιγράφεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα τηςΚυριακής Ζ' Λουκά (Λκ. η΄ 41-56), γίνεται αφορμή για μια διεισδυτική ματιά στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ο κτιστός κόσμος και τα αντικείμενα μέσα στην Εκκλησία.

Βρείτε την ομιλία του Αρχιμανδρίτου π. Συμεών Βενετσιάνου την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στο κανάλι του Ιερού Ναού μας στο Youtube.

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

Δόξα σε Σένα Χριστέ, Λόγε του Θεού και Σοφία και Δύναμη και Θεέ Παντοκράτορα. Τι να Σού αντιδωρίσουμε εμείς οι άπραγοι για όλα όσα μας χάρισες; Όλα μας τα ᾿χεις δοσμένα Εσύ και τίποτ᾿ άλλο δεν ζητάς από μας πάρα ν᾿ αποδεχτούμε τη σωτηρία που μας πρόσφερες, δίνοντάς μας ακόμα και τη δύναμη για να το κάνουμε. Και την προσπάθειά μας πάλι νιώθεις για χάρη, γιατί είσαι απερίγραπτα αγαθός. Σ᾿ ευχαριστούμε, Εσένα που μας έδωσες την ύπαρξη, μα και μας χάρισες την αιώνια ζωή· Εσένα που και όταν την χάσαμε και την αρνηθήκαμε, μας οδήγησες πίσω σ' αυτήν με την ενανθρώπησή Σου, που καμιά γλώσσα δεν τολμά να ερμηνεύσει.

Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού