Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

Poreia metanoias pChristodoulos Bithas

Ο π. Χριστόδουλος Μπίθας(*), εν μέσω της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, μιλά στο Αρχονταρίκι της Φανερωμένης Χολαργού για τα στάδια της πορείας του χριστιανού προς την αγιότητα, με παράλληλες αναφορές στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Κυριακή Ι' Λουκά "Θεραπεία συγκυπτούσης γυναικός") και συνδιαλέγεται με ενορίτες μας.

Παρακολουθήστε την στο κανάλι του Ιερού Ναού μας στο Youtube

 

(*) Ο πατήρ Χριστόδουλος Μπίθας διακονεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου και είναι συγγραφέας, με ανώτατες σπουδές στην Θεολογία (τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α.), στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες (Νομική Σχολή Αθηνών) και στην φωτογραφία κινηματογράφου.

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

«Ο Σταυρός του Χριστού» είναι η διδασκαλία του Χριστού. Μάταιος και άκαρπος είναι «ο σταυρός του κάθε ανθρώπου» - όσο βαρύς και αν είναι - εάν δεν μεταμορφωθεί σε «Σταυρό του Χριστού» με το ν᾽ ακολουθούμε τον Χριστό. «Ο σταυρός του κάθε ανθρώπου», για τον μαθητή του Χριστού γίνεται «Σταυρός του Χριστού», γιατί ο μαθητής του Χριστού είναι στερρά πεπεισμένος, ότι πάνω απ᾽ αυτόν (τον μαθητή) αγρυπνάει ακοίμητος ο Χριστός.

Ο σταυρός είναι και παραμένει βαρύς και καταθλιπτικός, ενόσω παραμένει ο σταυρός μας. Όταν όμως μεταμορφωθεί σε Σταυρό του Χριστού, τότε γίνεται ασυνήθιστα ελαφρός. «Ο ζυγός μου», είπε ο Κύριος, «χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστιν» (Ματθ. ια' 30). Ο μαθητής του Χριστού λαμβάνει τον σταυρό στους ώμους του, όταν παραδέχεται πως είναι άξιος των θλίψεων που η Πρόνοια του Θεού του καταπέμπει.

Άγ. Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ