Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

Perasma 20220516 01

  • Γιατί η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός και την κορυφαία εορτή της Εκκλησίας;
  • Νικήθηκε ο θάνατος; Και πώς;
  • Περιδιάβαση στις Κυριακές μέχρι την Πεντηκοστή.
  • Τα βαθύτερα νοήματα της Κυριακής του Θωμά, των Μυροφόρων, του Τυφλού και του Παραλύτου.
  • Η σύναξη της Εκκλησίας και η σωτηρία ως συμμετοχή στο ευχαριστιακό γεγονός.

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν την Δευτέρα 16 Μαΐου με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Χριστόδουλο Μπίθα, θεολόγο- συγγραφέα, εφημέριο στην ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, στην διαδικτυακή εκπομπή "Πέρασμα", την οποία επιμελείται το Ίδρυμα Νεότητας & Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Perasma 20220516 02

 

Η εκπομπή βρίσκεται αναρτημένη στον ιστοχώρο του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας:

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

«Ο Σταυρός του Χριστού» είναι η διδασκαλία του Χριστού. Μάταιος και άκαρπος είναι «ο σταυρός του κάθε ανθρώπου» - όσο βαρύς και αν είναι - εάν δεν μεταμορφωθεί σε «Σταυρό του Χριστού» με το ν᾽ ακολουθούμε τον Χριστό. «Ο σταυρός του κάθε ανθρώπου», για τον μαθητή του Χριστού γίνεται «Σταυρός του Χριστού», γιατί ο μαθητής του Χριστού είναι στερρά πεπεισμένος, ότι πάνω απ᾽ αυτόν (τον μαθητή) αγρυπνάει ακοίμητος ο Χριστός.

Ο σταυρός είναι και παραμένει βαρύς και καταθλιπτικός, ενόσω παραμένει ο σταυρός μας. Όταν όμως μεταμορφωθεί σε Σταυρό του Χριστού, τότε γίνεται ασυνήθιστα ελαφρός. «Ο ζυγός μου», είπε ο Κύριος, «χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστιν» (Ματθ. ια' 30). Ο μαθητής του Χριστού λαμβάνει τον σταυρό στους ώμους του, όταν παραδέχεται πως είναι άξιος των θλίψεων που η Πρόνοια του Θεού του καταπέμπει.

Άγ. Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ