Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

Arxontariki 2021 10 24"Είναι ο πατριωτισμός εθνικιστική συμπεριφορά; Είναι ο εθνικισμός στάση πατριωτική;"

Ερωτήματα διαχρονικά και εν πολλοίς αναπάντητα, λόγω των διαφορετικών απόψεων που αναπτύσσονται γύρω απ' αυτά.

Λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της 81ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, την Κυριακή 24/10/2021, το διαδικτυακό Αρχονταρίκι του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, με τη βοήθεια του ενορίτη μας θεολόγου καθηγητή Μ.Ε. κου. Ιωάννη Περράκη, επιχειρεί ν' αναδείξει την θεολογική άποψη-απάντηση στα επίμαχα ερωτήματα.

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο κανάλι του Ιερού Ναού μας στο Youtube.

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

«Ο Σταυρός του Χριστού» είναι η διδασκαλία του Χριστού. Μάταιος και άκαρπος είναι «ο σταυρός του κάθε ανθρώπου» - όσο βαρύς και αν είναι - εάν δεν μεταμορφωθεί σε «Σταυρό του Χριστού» με το ν᾽ ακολουθούμε τον Χριστό. «Ο σταυρός του κάθε ανθρώπου», για τον μαθητή του Χριστού γίνεται «Σταυρός του Χριστού», γιατί ο μαθητής του Χριστού είναι στερρά πεπεισμένος, ότι πάνω απ᾽ αυτόν (τον μαθητή) αγρυπνάει ακοίμητος ο Χριστός.

Ο σταυρός είναι και παραμένει βαρύς και καταθλιπτικός, ενόσω παραμένει ο σταυρός μας. Όταν όμως μεταμορφωθεί σε Σταυρό του Χριστού, τότε γίνεται ασυνήθιστα ελαφρός. «Ο ζυγός μου», είπε ο Κύριος, «χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστιν» (Ματθ. ια' 30). Ο μαθητής του Χριστού λαμβάνει τον σταυρό στους ώμους του, όταν παραδέχεται πως είναι άξιος των θλίψεων που η Πρόνοια του Θεού του καταπέμπει.

Άγ. Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ