Κυριακάτικο e-Αρχονταρίκι Ι.Ν. Φανερωμένης Χολαργού

«Στον καιρό της απομόνωσης, ας μη μένουμε μόνοι.»

Myroforoi kai Ierapostoloi SofiaChatzi newΜε αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής των Μυροφόρων (16/5/2021), η Σοφία Χατζήσυζητά στο διαδικτυακό Αρχονταρίκι του Καθεδρικού Ι.Ν. Φανερωμένης Χολαργού με θέμα: "Οι Μυροφόρες πήγαιναν να περιποιηθούν έναν νεκρό και συνάντησαν την Ανάσταση. Πώς την συναντούν σήμερα οι σύγχρονες Ιεραπόστολοι;"

Παρακολουθήστε το στο κανάλι του Ιερού Ναού μας στο Youtube.

 

Σύντομη παρουσίαση της ομιλήτριάς μας:

Η Σοφία Χατζή γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και σε ηλικία 22 ετών εργάστηκε για δύο χρόνια εθελοντικά ως διευθύντρια στο σχολείο του κλιμακίου της Ορθόδοξης Ελληνικής Ιεραποστολής στο Νότιο Κονγκό. Το 1992 ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος και φυγαδεύτηκε με συνεργάτες σε γειτονική χώρα, απ' όπου επέστρεψε στην Ελλάδα.

Από το 1992 έως σήμερα, εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Γνωστά της έργα τα δυο παιδικά βιβλία, "Μουτότο 1 και 2". Το πρώτο της βιβλίο, "Μουτότο 1", μεταφράστηκε στα αγγλικά. Ασχολείται με τη μετάφραση και την αρθογραφία. Το 2014 βραβεύτηκε για την προσφορά της στο χώρο του παιδικού βιβλίου από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.