Αφιέρωμα στο Άγιο Πάσχα

Την ωραιότερη εποχή του χρόνου γιορτάζουμε την Ανάσταση. Τώρα που η φύση ξυπνά από τη χειμερία νάρκη της και ανανεώνεται. Και δεν είναι χωρίς βαθύτερη σημασία το γεγονός αυτό. Όπως τώρα την άνοιξη η φύση ανανεώνεται, τα δένδρα βγάζουν φύλλα και τα φυτά προβάλλουν τα ευωδιαστά άνθη τους και η όψη της κτίσης λαμβάνει τη γιορταστική πράσινη ομορφιά της, κατά παρόμοιο τρόπο το μεγαλύτερο και συγκλονιστικότερο γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας, η Ανάσταση του Σωτήρα Χριστού χαρίζει πλήρη ανανέωση και ανακαίνιση στις ανθρώπινες καρδιές, που μαραίνονται από την αίσθηση της ανεστιότητας, της απελπισίας, της αμαρτίας. «Ιδού γέγονε καινά τα πάντα» (Β΄Κορινθ. Ε,17). 
Η Ανάσταση του Κυρίου είναι το θεμέλιο της χριστιανικής πίστης μας, η αληθινή ελπίδα μας, η παρηγοριά και η έμπνευση μας, η ακαταμάχητη αλήθεια μας. Ο Χριστός με την Ανάσταση Του νίκησε τον θάνατο και συνέτριψε το κράτος του. Γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ ουρανού και γης. Αποκατέστησε τις σχέσεις του ανθρώπου με τον Δημιουργό του. Αναστήθηκε και ανέστησε την ελπίδα του ανθρώπου.
Στο αφιέρωμά μας μπορείτε να δείτε ενδιαφέροντα κείμενα, που προσεγγίζουν το μεγάλο γεγονός και μας παρέχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε σε όλο το πλάτος της τη νικηφόρο ιαχή: Χριστός Ανέστη!

Megali-Evdomada