Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

ΓεννησιςMέ ἰδιαίτερη τιμή καί χαρά σᾶς προσκαλοῦμε στή Χριστουγεννιάτικη συναυλία βυζαντινῆς μουσικῆς, μέ τόν τίτλο «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί ποῦ ἐγενήθη ὁ Χριστός…», ἡ ὁποία θά πραγματοποιηθεῖ τήν Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στίς  6.30 μ.μ., στόν Ἱ. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργοῦ.

Στή Συναυλία συμμετέχουν :

• Ἡ Χορωδία τοῦ Πανελληνίου Συλλόγου Ἱεροψαλτῶν «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ», ὑπό τή διεύθυνση τοῦ κ. Ἀθανασίου Παπαζαρῆ, Πρωτοψάλτου – Καθηγητοῦ βυζαντινῆς μουσικῆς καί

• Ἡ Βυζαντινή Χορωδία Ἀθηνῶν, ὑπό τήν αἰγίδα τοῦ Συλλόγου Προασπιστῶν τῆς Ἐθνικῆς Μουσικῆς "ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ", ὑπό τή διεύθυνση τοῦ κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, Πρωτοψάλτου – Καθηγητοῦ βυζαντινῆς μουσικῆς.

Σᾶς περιμένουμε.

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

«Πού είναι η ελευθερία που τη χάσαμε στον φιλελευθερισμό; Πού είναι ο γνήσιος φιλελευθερισμός που τον χάσαμε στην ιδιοτέλεια; Πού είναι η αγάπη που την έχουμε χάσει στον ερωτισμό; Και πού είναι ο γνήσιος έρωτας που τον έχουμε χάσει στο σεξ; Και, για να μιλήσω και για εμάς τους θρησκευόμενους: πού είναι η πίστη που την έχουμε χάσει σε μια τυπική θρησκευτικότητα; Και πού είναι η γνήσια θρησκευτικότητα που την έχουμε χάσει σε μια τυπολατρία;

»Μιλάμε για την ελευθερία του ανθρώπου και ουσιαστικά λατρεύουμε την ελευθερία των αγορών. Ανώνυμες ομάδες έχουν κάνει την οικονομία μια λογιστική αξία, την οποία τη χειρίζονται και από ελεύθερα πρόσωπα έχουμε καταντήσει να είμαστε υποψήφιοι υπόδουλοι σε συμφέροντα που δεν τα ξέρουμε. Όλα αυτά είναι μια κρίση ηθική. Μια κρίση αξιών.

»Όταν οι διαιρέσεις, οι αμφιβολίες, οι φόβοι ξεπερνάνε τις όποιες βεβαιότητες, την πίστη, ακόμα και την αγωνιστικότητα, δε μένει παρά η αγάπη και αρχίζουμε να μιλάμε για τον ήλιο, ίσως γιατί ο ήλιος μέσα μας αρχίζει να θαμπώνει... Γόνιμη αμφιβολία; Αναζήτηση; Δεν ξέρω, νομίζω όμως ότι όλοι ψάχνουμε, με τον τρόπο του ο καθένας, το ανέσπερο φως. Με τους πιστούς χριστιανούς είμαστε στον κοινό αγώνα κατά του άκρατου υλισμού και του πλουτισμού ως σκοπού ζωής.»

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος (+25/1/2025)