Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

kirigmaΟ λόγος του Θεού ακούγεται κάθε Κυριακή και μεγάλη εορτή, κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας, ως λόγος οικοδομής, στηριγμού και ελπίδος. Ο λόγος του Θεού είναι ζωντανός όπως και ο ίδιος ο Θεός είναι ζωντανός. Το θείο κήρυγμα διαπερνά τα εμπόδια και φθάνει μέχρι τα βάθη της ανθρώπινης καρδιάς, μεταμορφώνοντας με την αποτελεσματικότητά του, ζωοποιώντας με τη δύναμή του.

Κατάλληλα διαφωτιστικά φυλλάδια τυπώνονται και διανέμονται στους πιστούς μας, προς ενημέρωση σε διάφορα θέματα και πνευματική οικοδομή των. Τυπώνονται και διανέμονται σε όλους και τα ανάλογα προγράμματα που αφορούν στις λατρευτικές ευκαιρίες των μεγάλων εορτών, όπως του Αγίου Δωδεκαημέρου, της Μεγ. Τεσσαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδος και της πανηγύρεως του Ι. Ναού μας.

  

 

             

 

                      

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

Ένα ταξίδι, ένα προσκύνημα. Καθώς το αρχίζουμε, καθώς κάνουμε το πρώτο βήμα στη «χαρμολύπη» της Μεγάλης Σαρακοστής βλέπουμε –μακριά, πολύ μακριά- τον προορισμό. Είναι η χαρά της Λαμπρής, είναι η είσοδος στη δόξα της Βασιλείας. Είναι αυτό το όραμα, η πρόγευση του Πάσχα, που κάνει τη λύπη της Μεγάλης Σαρακοστής χαρά, Φως, και τη δική μας προσπάθεια μια «πνευματική άνοιξη». Η νύχτα μπορεί να είναι σκοτεινή και μεγάλη, αλλά σε όλο το μήκος του δρόμου μια μυστική και ακτινοβόλα αυγή φαίνεται να λάμπει στο ορίζοντα. «Μη καταισχύνης ημάς από της προσδοκίας ημών, Φιλάνθρωπε.»

π. Αλέξανδρος Schmemann