Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Γραφτείτε συνδρομητής!

Slide background
Slide background

Εθελοντική Αιμοδοσία: Μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης και έμπρακτης χριστιανικής αγάπης.

aimodosia 01

 

Παλιοί και νέοι αιμοδότες θα συγκεντρωθούμε ακόμη μια φορά στις 27 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, για να στείλουμε ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας. Θα συγχρονίσουμε τον παλμό της καρδιάς μας με το κάλεσμα της ενορίας για να δώσουμε με τρόπο έμπρακτο, ένα δυνατό μήνυμα αγάπης.

Χρόνια τώρα οι ειδικές υπηρεσίες της χώρας μας, καθημερινά σχεδόν, χτυπούν το σήμα κινδύνου: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΙΜΑ. Δεν αρκεί η ευαισθησία του Ελβετού για να σωθεί ο Ἐλληνας που το έχει ανάγκη. Χρειάζεται και η δική μας ευαισθησία, για τον πατέρα μας, τη μητέρα μας, τον αδελφό μας, το παιδί μας. Το μήνυμα αυτό αφορά όλους μας. Το μέλλον της αιμοδοσίας, το δικό μας μέλλον, βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια μας.

Αν θέλεις να δώσεις με τρόπο υπεύθυνο  ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, πάρε την απόφαση κι έλα να συνταχθείς μαζί μας. Έλα να γίνεις μέλος της τράπεζας αίματος. Η εγγραφή γίνεται δωρεάν. Με ένα «τσίμπημα» της βελόνας και δέκα λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σου, κάθε εξάμηνο, πληρώνεις τη... "συνδρομή" σου.

Είσαι πάνω από 18 ετών; Έλα να δώσεις το παρόν, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στη προσπάθειά μας, που θα φιλοξενηθεί και πάλι στην αίθουσα του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σήμαντρο» (Ελευθ. Βενιζέλου 59α στο Χολαργό), όπου συνεργείο αιμοδοσίας, από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, θα σε περιμένει μαζί μας.

Στην ενορία μας, θ' ανήκει η χαρά ότι σε παρακίνησε να κάνεις την αρχή. Σ' εσένα όμως, θ' ανήκει η τιμή μιας προσφοράς με ανεκτίμητη αξία, αφού είναι προσφορά ζωής. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, ενώνονται οι δρόμοι μας. Ο αγώνας είναι πλέον κοινός.

 

Η Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας του Ι.Ν.Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Την προηγουμένη ημέρα, αποφεύγουμε αλκοολούχα ποτά, φάρμακα, ασπιρίνες και λοιπά παυσίπονα.

© Copyright 2023 Καθεδρικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού Back To Top

«Ο Σταυρός του Χριστού» είναι η διδασκαλία του Χριστού. Μάταιος και άκαρπος είναι «ο σταυρός του κάθε ανθρώπου» - όσο βαρύς και αν είναι - εάν δεν μεταμορφωθεί σε «Σταυρό του Χριστού» με το ν᾽ ακολουθούμε τον Χριστό. «Ο σταυρός του κάθε ανθρώπου», για τον μαθητή του Χριστού γίνεται «Σταυρός του Χριστού», γιατί ο μαθητής του Χριστού είναι στερρά πεπεισμένος, ότι πάνω απ᾽ αυτόν (τον μαθητή) αγρυπνάει ακοίμητος ο Χριστός.

Ο σταυρός είναι και παραμένει βαρύς και καταθλιπτικός, ενόσω παραμένει ο σταυρός μας. Όταν όμως μεταμορφωθεί σε Σταυρό του Χριστού, τότε γίνεται ασυνήθιστα ελαφρός. «Ο ζυγός μου», είπε ο Κύριος, «χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν εστιν» (Ματθ. ια' 30). Ο μαθητής του Χριστού λαμβάνει τον σταυρό στους ώμους του, όταν παραδέχεται πως είναι άξιος των θλίψεων που η Πρόνοια του Θεού του καταπέμπει.

Άγ. Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ