Pasxa

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή 20 Απριλίου
Θεοδώρου Τριχινά, Αθανασίου
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Τὸ Πάσχα πανηγυρίζουμε τὴν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ σὰν γεγονὸς ποὺ ἔγινε καὶ ἀκόμη γίνεται σὲ μᾶς. Γιατὶ ὁ καθένας ἀπὸ μᾶς ἔλαβε τὸ δῶρο αὐτῆς τῆς νέας ζωῆς καὶ τὴ δύναμη νὰ τὴν ἀποδεχτεῖ καὶ νὰ ζήσει διὰ μέσου της. Εἶναι ἕνα δῶρο ποὺ ριζικὰ ἀλλάζει τὴ διάθεσή μας ἀπέναντι σὲ κάθε κατάσταση αὐτοῦ τοῦ κόσμου, ἀκόμη καὶ ἀπέναντι στὸ θάνατο. Μᾶς δίνει τὴ δύναμη νὰ ἐπιβεβαιώνουμε θριαμβευτικὰ τό: νικήθηκε ὁ θάνατος. Ὅλη ἡ πίστη μας εἶναι ὅτι μὲ τὸ δικό Του θάνατο ὁ Χριστὸς ἄλλαξε τὴ φύση ἀκριβῶς τοῦ θανάτου. Τὸν ἔκανε πέρασμα - διάβαση, «Πάσχα» στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ μεταμορφώνοντας τὴ δραματικότερη τραγωδία σὲ αἰώνιο θρίαμβο, σὲ νίκη. Μὲ τὸ «θανάτῳ θάνατον πατήσας» μᾶς ἔκανε μέτοχους τῆς Ἀνάστασής Του.


π. Ἀλέξανδρος Σμέμαν

 

 

 

 

               
Πανήγυρις Αγίων Μυροφόρων στο Κοιμητήριο Χολαργού
Μνημόσυνο για τα νέα παιδιά
Εκδήλωση - παρουσίαση : H ορθόδοξη ιεραποστολή στη Σιέρρα Λεόνε
Απολογισμός Αιμοδοσίας στην Ενορία μας

ΚοιμητήριοΗ Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και της περιφοράς του Επιταφίου στο Κοιμητήριο του Χολαργού

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε το μεσημέρι την Μ. Παρασκευής στις 03.00 το μεσημέρι,  στον περικαλλή  Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών στο κοιμητήριο του Χολαργού, η ακολουθία  Της Αποκαθηλώσεως και στην συνέχεια η περιφορά του Επιταφίου  στους χώρους του κοιμητηρίου.

Στο κέντρο του κοιμητηρίου ετελέσθη  πάνδημο τρισάγιο για την ανάπαυση « υπέρ πάντων των αναπαυσαμένων και ενταφιασθέτων εν τω Κοιμητηρίω του Χολαργού », και ακολούθως  συνεχίσθηκε η ιερά Λιτανεία σε όλους τους χώρους του κοιμητηρίου. Τον επιτάφιο μετέφεραν τα παιδιά που καθημερινά εργάζονται στο Κοιμητήριο, και διακονούν τις πονεμένες στιγμές των οικείων αλλά και  των προσώπων που άφησαν την τελευταία του πνοή και οδηγούνται στο τάφο, με ιδιαίτερη ευλάβεια και εκκλησιαστική προσοχή.

Των Ιερών ακολουθιών προέστη ο Προϊστάμενος του καθεδρικού  Ιερού Ναού του Χολαργού, Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος με την συμμετοχή του εφημερίου του Ιερού Ναού πρωτ. Ιωάννου Καλογερόπουλου,  των ιερέων που διακονούν καθημερινά στο κοιμητήριο του Χολαργού , και την συμμετοχή πλήθος πιστών που προσήλθαν αφενός να φροντίσουν τον τόπο όπου αναπαύονται τα σώματα των προσφιλών τους προσώπων , να τελέσουν με τον διακονούντα Ιερέα του κοιμητηρίου το καθιερωμένο τρισάγιο της ημέρας της Μ. Παρασκευής,  και να προσκυνήσουν το τάφο Εκείνου που νίκησε τον θάνατο,και χάρισε την όντως ζωή στο δικό του κεκοιμημένο, αλλά και στο ανθρώπινο γένος. 

Παρούσα στην ακολουθία της εκκλησία μας  και  η Δημοτική Αρχή με τον επικεφαλής του Δήμου Παπάγου Χολαργού, αξιότιμο κ. Δήμαρχο  Ηλία Αποστολόπουλο , τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, και τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι άπαντες  συν έψαλαν με τους πιστούς και τους ιερείς μας τα εγκώμια του επιταφίου θρήνου.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο π. Συμεών αναφέρθηκε στο γεγονός της ταφής και της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στις συνέπειες της Αναστάσεως στο ανθρώπινο γένος και ιδιαίτερα για το χώρο αυτό του Κοιμητηρίου που αναπαύονται τα σώματα των προσφιλών μας συγγενών και φίλων, που αναμένουν και την δική τους ανάσταση εν της εσχάτη ημέρα.

 

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ