Arxiki

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
Απόδοσις υψώσεως Τιμίου Σταυρού, Κοδράτου αποστόλου, Ιωνά προφήτου
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Ο Χριστός ποτέ άλλοτε δεν ήταν περισσότερο βασιλιάς παρά όταν ανέβηκε στο Γολγοθά, φέροντας στους ώμους του το Σταυρό, ενώ το γεμάτο μίσος και χλευασμό πλήθος Τον περικύκλωνε. Μόνο εδώ μπορούμε να δούμε ολόκληρο το μυστήριο του Χριστιανισμού, επειδή η νίκη του Χριστιανισμού βρίσκεται στη χαρούμενη πίστη πως εδώ, μέσα από τον περιφρονημένο, σταυρωμένο και καταδικασμένο άνθρωπο, η αγάπη του Θεού άρχισε να φωτίζει τον κόσμο και άνοιξε ένα βασίλειο που κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλείσει. Ο καθένας μας λοιπόν πρέπει να δεχθεί το Χριστό με όλη του την καρδιά, όλη του την ψυχή και όλη του την ελπίδα.
 Επειδή σε όποιο σκοτάδι κι αν βρίσκονται οι άνθρωποι, όσο μεγάλος κι αν είναι ο θρίαμβος του κακού σ’ αυτόν τον κόσμο, η καρδιά μας γνωρίζει ακόμη και ακούει τα λόγια «αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον» .

π. Αλέξανδρος Σμέμαν                
Με τους πρωτοετείς φοιτητές της ενορίας μας
Η Β΄ Θεία Λειτουργία στην ενορία μας
Μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Μαθήματα παραδοσιακών δημοτικών χορών για ενήλικες για νέους
Ακρόαση για τη Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών
Μαθήματα βυζαντινής μουσικής στην ενορία μας
Κατανυκτική Αγρυπνία στο Ναό μας
Πρόγραμμα Ιερών Αγρυπνιών στην ενορία μας

Με τον πανηγυρικό μεθέορτο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, το απόγευμα της Πέμπτης 23 Αυγούστου, ολοκληρώθηκαν κι εφέτος, με τη συνήθη και πρέπουσα λαμπρότητα, οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως του Ιερού Ναού μας.

Τις φετεινές εκδηλώσεις λάμπρυναν με την συμμετοχή τους, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Ἀλέξιος (κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής και την λιτάνευση του επιταφίου και της ιεράς εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης), ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός (κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής), πλήθος κληρικών από τις όμορες και λοιπές ενορίες της πόλης μας, ο Δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου κ. Ηλίας Αποστολόπουλος συνοδευόμενος από μεγάλο αριθμό μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, συντοπίτες μας εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και των Αρχών και μέγα πλήθος προσκυνητών που προσήλθαν από κάθε γωνιά της Αττικής για ν' αποτίσουν την ελάχιστη τιμή στην Θεομήτορα.

Την περιφορά του επιταφίου και της ιεράς εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου πλαισίωσε τιμητικό άγημα και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, από βάθους καρδίας, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στους πολυάριθμους εθελοντές ενορίτες μας, αλλά και γενικά σε όλους όσους συνέβαλλαν με τον κόπο και την κάθε είδους συνεισφορά τους στην επιτυχή ολοκλήρωση των εκδηλώσεων. Είθε, η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί και να προστατεύει όλους και να μας αξιώνει να τιμούμε την χάρη Της κάθε χρόνο και λαμπρότερα.

20180823 005

Ακολουθεί φωτογραφικό αφιέρωμα

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ